Rezerwuj i oceniaj 4 115 ośrodków wczasowych i pól kempingowych w Polsce, Europie i na całym świecie

Ocena usługi Feefo

Camping Belle Vue

9,2
Zobacz ceny i zarezerwuj
Od 15,36 GBP/18,00 €/29,08 AUD/21,36 USD/26,65 CAD/19,34 CHF/183,59 SEK/133,88 DKK/188,34 NOK/2 642 ISK/2 065,79 ARS/16 162 CLP/83,83 PEN/30,63 NZD/312,02 ZAR/82,21 zł/111,26 R$/458,91 CZK/2 115 RSD/6 449,08 HUF/1 562,51 RUB/138,02 CNY (za 1 dobę, 2 dorosłych)

A może podasz szczegóły i otrzymasz dokładną cenę?

Camping Belle Vue

Ogólne

  • Mały, wiejski obiekt z widokiem na zamek
  • Miejsce dla aktywnych: wędrówki, rowery, quady, loty balonem
  • Niespełna godzina jazdy autem od miasta Périgueux regionu Dordogne

You certainly won’t want to forget to pack a camera for your stay at Camping Belle Vue, a small site five minutes’ drive from the spectacularly scenic village of Hautefort in the Dordogne region of the south of France – by the time you leave, it’ll be full of stunning shots.

Active types should make a beeline for Belle Vue, as there’s plenty in the area around the site to keep you busy: 100 kilometres of trails crisscross the Dordogne area, so hikers, bikers and horseback riders are well catered for, and those who prefer water-based exploration can have canoeing and kayaking adventures nearby.

In the area around Hautefort, you can also go quad biking, take to the skies for a hot air balloon ride, or keep it grounded at the village tennis court or by casting a line at the lake. Back on site, relax with a dip in the pool or kick back on dry land taking in the belle vues over the countryside to Château de Hautefort in the near distance.

When you’re ready for some munch, you have tons of options: wander over to the bar-restaurant for a sit-down meal, grab some supplies from the on-site shop (or the supermarket in Hautefort) to grill up on the barbecue, or venture off site for a treat at one of the restaurants within 10 minutes of Belle Vue. Plus breakfast is delivered to Belle Vue every morning, so you should have boundless energy for doing it all again.

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Uwaga

Bar i/lub restauracja są otwarte w okresie od 01/05 do 30/09.

Obiekt przyjmuje wyłącznie rodziny (najbliższych członków) i pary - rezerwacje od innych rodzajów grup będą odrzucane.

Zakaz wprowadzania psów do jednostek noclegowych.

Dzieci w wieku poniżej 7 lat nie mogą korzystać z obiektu.

At least one of the party members must be aged 18 or over.

Obiekt nie akceptuje ras/krzyżówek wymienionych w ustawie dotyczącej niebezpiecznych psów i/lub którychkolwiek z następujących: Staffordshire terrier, pit bull, American Staffordshire terrier, rottweiler, mastif i tosa.

Odkryty basen jest otwarty w okresie od 01/06 do 30/09 (w zależności od warunków atmosferycznych).

Zakaz organizacji wieczorów panieńskich/kawalerskich za pośrednictwem Pitchup.com.

Osoby poniżej 18 roku życia muszą pozostawać pod opieką rodziców lub opiekunów prawnych.

Karty zniżkowe i bony podarunkowe nie mają zastosowania do rezerwacji dokonywanych przez Pitchup.com.

Zakaz wjazdu pojazdów komercyjnych (używanych do celów działalności gospodarczej, przewożących towary lub pasażerów) i pojazdów oznaczonych nazwą firmy.

Units longer than 6 metres are not permitted.


Przyjazd:
Wyjazd: (2 doby)
Grupa:

Edytuj wyszukiwanie…

Kliknij raz, aby zaznaczyć swój pierwszy dzień i jeszcze raz, by wybrać dzień wyjazdu.


Rezerwujesz jako grupa?

Recenzje

9,2

Ogólna ocena na podstawie 5 recenzji

 

80% poleciłoby to miejsce znajomemu.

80% przyjechałoby tutaj ponownie.

 

Więcej ocen

Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi



Pokazywanie recenzji wyłącznie z ostatnich 30 miesięcy.

Zresetuj filtry
Recenzje w innych językach są przedstawione poniżej.
Anonimowy użytkownik

Petit camping fort sympathique, personnel serviable et amical22-05-2021

Kraj recenzenta: FrancjaAnonimowaPotwierdzono

  • Namiot parcela na trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Belle vue sur le château de Hautefort.
    Installations propres et soignées.
    Personnel aux petits soins.

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

Merci beaucoup pour votre avis très aimable; nous espérons vous revoir au futur.

Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi

The warm welcome from Kal and Simon on our arrival …24-09-2019

Kraj recenzenta: Wielka Brytaniarobert t.Potwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    The warm welcome from Kal and Simon on our arrival and the comprehensive introduction to the small site was really a great start to our seven nights stay. The 4 course meals, served as a surprise entity each time we ate in the restaurant, were fabulous and very good value for money. Served at a leisurely pace we both thoroughly enjoyed the experience. Nothing was too much trouble for our hosts.

    Niepolubione: 

    Nothing!

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

Thanks for the lovely review Robert; it was our absolute pleasure to meet you and to help you have an enjoyable stay. We are very touched by the kind words that you have said and we very much hope to see you again in the future.

Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
WiFi
Domyślny awatar

Pearl of a campsite! Definitely recommended..24-08-2019

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaChristopher C.Potwierdzono

  • Namiot parcela na trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Fantastic site! Just about the most friendly hosts imaginable too..

    Facilities are very good (clean, functional and free to use), views are lovely and surrounding town excellent for spending some time at. Found this by chance but will definitely book again. Not a big site, but that is it's appeal - perfect for us and our 3 night stay.

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

Thanks for the very kind review; it was great to meet you both and to look after you. We're delighted that you had a good time and enjoyed what we offer ! We very much hope to see you again.

Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
Anonimowy użytkownik

Lovely quiet site with a great view of the chateau.10-08-2019

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAnonimowaPotwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    The friendly welcome- everything explained with a drink on arrival. The pitch was a good size with shade from the lovely Indian Bean tree.
    The washing up, shower and toilet facilities were kept very clean and the recycling basket was emptied often.
    The pool was spotlessly clean and in very close proximity to all the pitches with 2 loungers and an umbrella for shade.
    We were given an order slip for breakfast and it was delivered to your pitch the next morning nicely presented in a basket.
    Our hosts were knowledgeable about the local area and on hand to answer any questions. We enjoyed the delicious International Food Evening with other guests which was prepared and served by our hosts and included a fun quiz. They will also prepare a meal any evening for those who did not want to cook. This is a beautiful quiet site with a stunning view of the chateau in Hautefort. Many of the other campers were regular returners, a testament to all the hard work of the hosts. We had a lovely stay, thank you.

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

Thanks for the lovely review; it really was our pleasure to look after you during your stay and we very much hope we'll see you again in the future.

Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
WiFi
Anonimowy użytkownik

Site was clean, very basic facilities, not adults only as advertised30-05-2019

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAnonimowaPotwierdzono

  • Namiot parcela na trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Small site, could have fresh croissants, pain au chocolat or bread delivered to your tent in the morning. Excellent meal on the first night.
    Very warm welcome from Simon & Cal.
    Clean facilities

    Niepolubione: 

    Was supposed to be an adults only site, over 13’s only. This was not the case. There was a family with two very young children (one still in nappies) who were on a return visit. This was the main reason we booked this site so we were very disappointed.
    Grass on field was too long and as the weather was very wet our feet got soaking every time we left the tent.
    There were 2 communal toilets & 2 communal showers in a shed with a sink for washing up. There was no door to this building so it was extremely cold, although the showers themselves had hot water.
    Several mornings there was no toilet roll in the toilets, luckily we took our own.
    Wi-fi only available outside owners front door.

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

Thanks for the review Steph and Stuart; we're delighted that you enjoyed the breakfast delivery and the meal and, of course, that you liked the welcome.

We do, as you know, work very hard to keep things spotlessly clean and it was a pleasure to see that you appreciated the cleanliness of our facilities in the barn.

As you can imagine, we were slightly disappointed to read your other comments and, indeed, we understand your disappointment; however, as we explained to you, there were some limitations in how we were able to market the campsite that might have caused the "misunderstanding".

It is a mystery that the grass was "too long" as, you may recall, it was cut during your stay although not on wet days as you might understand for obvious reasons: we do appreciate the frustration over the weather but, as you'll appreciate, that is something beyond our control and we are sure that you are not holding us responsible for that even though the effects of that were marked as areas that you disliked :)

We're sorry to hear that you found the shower block cold: it's not something that anyone has ever raised in over 11 years but we can certainly have a look at that. Obviously, you were aware, before you booked, that we were offering a countryside camping experience; with that in mind, such an experience does not always include the 5 Star luxuries that, perhaps, you might have been expecting.

With regard to the toilet roll, we did explain to you, upon arrival, that (as with many French campsites) we only supply two toilet rolls per day; it is a mystery though where all of that toilet roll went as, for the vast majority of your stay, there was only one other couple in addition to yourselves.

We're sorry that you were disappointed with the wifi, and it's location, but we did also explain this to you and, again, it is regrettable that the Pitchup website prevents us from providing more detail. However, we note that you made extremely good use of the wifi during your stay so we are pleased that it couldn't have been that bad for you.

Obviously, it would have been better if you could have raised the issues above prior to your departure day as we might have had an opportunity to address any areas that were within our control; however, sadly, we were denied that opportunity.

That being said, if we had known earlier, perhaps we could have tried to do even more than we did to improve your "mood" after you had what appeared to be a nightmare journey, with restricted internet access and then receiving a "massive" data bill which all, obviously, took a toll on your ability to enjoy everything that is on offer here.

We very much hope your experience won't deter you from visiting France in the future even though we won't have the pleasure of meeting you both again.

Ogólna
6
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
WiFi

Funkcje

Coronavirus

Individual rooms in toilet/shower/basin facilities

Zajęcia wypoczynkowe na kepmingu

Bar lub klub

Centrum fitness

Klub dla dzieci

Kryty basen

Na wynos

Odkryty basen

Plac zabaw

Pokój z telewizją

Restauracja/kawiarnia na miejscu

Sala gier

Sporty wodne

Tenis

Wieczorna rozrywka

Wypożyczalnia rowerów

Wędkarstwo

Udogodnienia

Automat telefoniczny

Bezpłatne WiFi

Composting toilet

Dog park

Internet

Lokalne produkty

Odbiór ze stacji/lotniska

Parking obok obiektu/jednostki

Portaloo

Pralnia

Prysznic dostępny

Pub toilets

Sklep spożywczy

Suszalnia

Toalety

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Wanna dostępna

WiFi

Wkłady lodowe, mrożące

Zlew

Łazienka dla rodzin z dziećmi

Mile widziane grupy

Dla rodzin

Mile widziane grupy studenckie

Mile widziane grupy tej samej płci

Odpowiednie dla motocykli

Zasady

Akceptacja psów

Akceptacja psów przez cały rok

Barbecue provided

Dozwolone grillowanie

Dozwolone pojazdy użytkowe

Ogniska dozwolone

Kemping 2.0.

Rozstawione namioty

Motywy

Ekonomicznie/dla turysty z plecakiem

Raj dla miłośników spacerów

Spektakularny widok

Spokojna okolica

Usługi komunalne

Communal fridge

Dostępne butle gazowe

Electric car charging point(s)

Energia odnawialna

No drinkable water point

No hot water

No running water

Recykling dostępny

Sprzęt do ładowania

Usuwanie chemicznych odpadów

Pobliskie udogodnienia

Bar w okolicy

Dog walk nearby

Sklep w okolicy

Targ w pobliżu

Rodzaj

Mini (parcele 1-10)

Zajęcia wypoczynkowe w okolicy

Jazda konno w pobliżu

Kort tenisowy w okolicy

Kryty basen w okolicy

Możliwość wspinaczki górskiej w okolicy

Park rozrywki/tematyczny w okolicy

Pole golfowe w okolicy

Restauracja w okolicy

Sporty wodne w okolicy

Trasy rowerowe w pobliżu

Wypożyczalnia kajaków w okolicy

Wypożyczalnia rowerów w okolicy

Wędkarstwo w okolicy

Przyczepy kempingowe i kampery

Miejsce składowania dla przyczep kempingowych

Sezonowe parcele

Miejsce

[[ campsite.name ]]
Ten obiekt nie przyjmuje obecnie rezerwacji na Pitchup.com.
[[ place.name ]]
  • La Contie, Boisseuilh, Hautefort, Dordogne, Francja, 24390
  • Strefa czasowa Europe/Paris CEST (GMT+02:00)   GPS 45.2727°N 1.1685°E

Trasa dojazdu


When you reach La Contie, the site is at the last house on the right.

Lokalne atrakcje

A stay at Camping Belle Vue has to start with a trip in to Hautefort – the village has stunning little streets you’ll want to poke around, a museum of medicine and (overlooking the lot) a spectacular medieval château and gardens that eagle-eyed rom-dram fans may recognise.

Appetite for châteaux well and truly whetted? You won’t be let down around here: within about an hour’s drive of the site, you can traipse around the halls and gardens of Puymartin, Jumilhac, Castelnaud and Beynac.

Belle Vue is less than an hour from the shops, restaurants and sights of Périgueux and there are tons of scenic villages to explore if you’re looking for something fably French for your Insta. Terrasson, Tourtoirac and the walled-in village of Domme are highly recommended, and the latter two aren’t just gorge on the surface: their caves are top-notch too. If you’re feeling at home below the ground, Lascaux cave (35 minutes away) is a must for the prehistoric cave paintings.

A little closer to home base, explore the trails and villages of Perigord-Limousin Nature Park, or try something different with a truffle hunting trip at Domaine Truffier de Saleix.

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Zasady

Dozwolony czas przyjazdu / wyjazdu

Pola kempingowe i namiotowe
Przyjazd:  15:00 –  19:00
Wyjazd przed:  11:00
Zakwaterowanie na miejscu
Przyjazd:  15:00 –  18:00
Wyjazd przed:  11:00

Polityka anulowania Camping Belle Vue

Brak zwrotów w ciągu 12 tygodni od daty przyjazdu.

Rezerwacje nie podlegają zmianie w okresie 1 dni(a) przed przyjazdem.

Brak zwrotów/zniżek za złe warunki pogodowe, późne przyjazdy i wczesne wyjazdy.

Jeśli musisz anulować lub zmienić swoją rezerwację, powiadom nas jak najwcześniej tak, aby ktoś inny mógł dokonać rezerwacji. Możesz wykupić ubezpieczenie podróżne od kosztów rezygnacji z wyjazdu, a także ubezpieczenie mienia w czasie Twojej nieobecności.

Pamiętaj, że Twój depozyt jest płatny na rzecz Pitchup.com i jest bezzwrotny.

Płatność

Podlegający przeniesieniu depozyt w czasie pandemii COVID-19. Camping Belle Vue pobierze saldo z Twojej karty 12 tygodni przed przyjazdem, lub jeśli data przyjazdu wypada wcześniej niż 12 tygodni, wówczas saldo zostanie pobrane natychmiast.

Zakwaterowanie wynajmowane: Depozyt w wysokości 50,00 € (228,29 zł) jako kaucja za uszkodzenia/nieporządek/opaskę jest wymagany przy przyjeździe i zostaje zwrócony przy wyjeździe, jeśli inspekcja nie stwierdzi uszkodzeń ani braków.

Podlegający przeniesieniu depozyt w czasie pandemii COVID-19.  

Podatek

Lokalny podatek miejski w wysokości 0,30 € (1,37 zł) za osobę za dobę wiek co najmniej 13 nie jest uwzględniony i należy go zapłacić po przyjeździe.

Akceptowane w ośrodku metody płatności

Gotówka
Maestro
MasterCard
Visa

Regulamin

Regulamin dotyczący rezerwacji obiektu

  • Czy w Camping Belle Vue znajduje się basen? Tak Zobacz wszystkie opcje
  • Czy w Camping Belle Vue akceptowane są zwierzęta? Tak Zobacz wszystkie opcje
  • Jakie są atrakcje w pobliżu Camping Belle Vue? A stay at Camping Belle Vue has to start with a trip in to Hautefort – the village has stunning little streets you’ll want to poke around, a museum of medicine and … Czytaj więcej
  • Kiedy mogę się zameldować do i wymeldować z Camping Belle Vue?
    Pola kempingowe i namiotowe
    Przyjazd:  15:00 –  19:00
    Wyjazd przed:  11:00
    Zakwaterowanie na miejscu
    Przyjazd:  15:00 –  18:00
    Wyjazd przed:  11:00
    Czytaj więcej
  • Ile kosztuje pobyt w Camping Belle Vue? Od 82,50 zł (za 1 dobę, 2 dorosłych) - ceny mogą się różnić w zależności od Twoich terminów i grupy. Sprawdź ceny i dostępność

Zamknij

Twoje żądanie jest przesyłane…

Zamknij

Skontaktuj się z camping-belle-vue


Zamknij

Regulamin

Przeczytaj poniższy regulamin ośrodka oraz regulamin Pitchup.com.

Basen
Odkryty basen jest otwarty w okresie od 01/06 do 30/09 (w zależności od warunków atmosferycznych).
Please note there is no lifeguard on duty.
Z basenu mogą korzystać wyłącznie goście ośrodka.

Bezpieczeństwo
Broń palna jest niedozwolona.
Rozpalanie grilla dozwolone nad poziomem gruntu i pod stałym nadzorem dorosłych.
Zakaz palenia otwartego ognia.

Dodatki
Zamiast wliczonego w cenę samochodu(ów) można zabrać motocykl(e).

Obłożenie
Obiekt przyjmuje wyłącznie rodziny (najbliższych członków) i pary - rezerwacje od innych rodzajów grup będą odrzucane.
Zakaz organizacji wieczorów panieńskich/kawalerskich za pośrednictwem Pitchup.com.

Odwiedzający
Goście muszą opuścić obiekt do godziny 19:00.
Odwiedzający muszą zarejestrować się w recepcji i uiścić opłatę.

Ogólne
Bar i/lub restauracja są otwarte w okresie od 01/05 do 30/09.
Karty zniżkowe i bony podarunkowe nie mają zastosowania do rezerwacji dokonywanych przez Pitchup.com.
Należy zachować ciszę w godzinach od 23:00 do 07:00.
Rezerwacje są imienne i nie podlegają przeniesieniu na inne osoby.
W razie zastrzeżeń proszę niezwłocznie skontaktować się z recepcją. Skargi, które nie zostaną zgłoszone ekipie zarządzającej podczas pobytu, nie będą rozpatrywane po opuszczeniu obiektu.
Zarząd obiektu ma prawo odmówić wstępu lub przerwać pobyt gości zachowujących się niewłaściwie. Poniesione opłaty nie będą zwracane.

Parcele
Należy przestrzegać poleceń personelu w czasie rozbijania namiotu/parkowania jednostki czy rozkładania sprzętu.

Pojazdy
Przy parceli można zaparkować tylko jeden samochód. Dodatkowe samochody muszą być zaparkowane w wyznaczonej strefie.
Stawka obejmuje samochód w przypadku podróży z przyczepą kempingową lub namiotem. W razie wjazdu samochodem przez podróżujących samochodem kempingowym/kamperem należy wybrać dodatek.
Zakaz ruchu pojazdów w okresie od 21:00 do 07:00.
Zakaz wjazdu pojazdów komercyjnych (używanych do celów działalności gospodarczej, przewożących towary lub pasażerów) i pojazdów oznaczonych nazwą firmy.

Przyjazdy i wyjazdy
Brak zwrotów/zniżek za złe warunki pogodowe, późne przyjazdy i wczesne wyjazdy.
Jednostki będą rozmieszczane przy przyjeździe.

Psy
Obiekt nie akceptuje ras/krzyżówek wymienionych w ustawie dotyczącej niebezpiecznych psów i/lub którychkolwiek z następujących: Staffordshire terrier, pit bull, American Staffordshire terrier, rottweiler, mastif i tosa.
Pies musi posiadać aktualne świadectwo szczepień.
Psy muszą być prowadzone na smyczy i pozostawać pod nadzorem.
Wstęp psów przewodników na teren obiektu jest zwolniony z opłat.
Zakaz wprowadzania psów do jednostek noclegowych.

Recepcja
Recepcja jest otwarta od 09:00 do 12:00 i od 14:00 do 21:00 w okresie 01/05 i 30/09.

Wstęp
At least one of the party members must be aged 18 or over.
Dzieci w wieku poniżej 7 lat nie mogą korzystać z obiektu.
Osoby poniżej 18 roku życia muszą pozostawać pod opieką rodziców lub opiekunów prawnych.
Wstęp dozwolony po zarejestrowaniu w recepcji.
Wszyscy goście spędzający noc w ośrodku muszą okazać w recepcji dokument tożsamości i wypełnić formularze rejestracyjne.

Wynajmowane zakwaterowanie
Zakwaterowanie wynajmowane: Depozyt w wysokości 50,00 € (228,29 zł) jako kaucja za uszkodzenia/nieporządek/opaskę jest wymagany przy przyjeździe i zostaje zwrócony przy wyjeździe, jeśli inspekcja nie stwierdzi uszkodzeń ani braków.

Zmiany w Twoich wakacjach
Rezerwacje nie podlegają zmianie w okresie 1 dni(a) przed przyjazdem.

Dodatkowe warunki

Units longer than 6 metres are not permitted.

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Zamknij