Rezerwuj i oceniaj 3 041 ośrodków wczasowych i pól kempingowych w Polsce, Europie i na całym świecie

Ocena usługi Feefo

Avon Camping

9,5
Zobacz ceny i zarezerwuj
Od 15,00 GBP/17,26 €/26,68 AUD/20,65 USD/25,81 CAD/19,07 CHF/174,76 SEK/128,37 DKK/173,35 NOK/2 622 ISK/1 913,33 ARS/14 652 CLP/74,98 PEN/28,85 NZD/295,37 ZAR/78,58 zł/116,74 R$/448,40 CZK/2 031 RSD/6 196,74 HUF/1 586,58 RUB/134,78 CNY (za 1 dobę, 4 osoby )

A może podasz szczegóły i otrzymasz dokładną cenę?

Avon Camping

Ogólne

There are many reasons why one might fancy settling down by a river – perhaps for the fishing, the views, the wildlife… maybe even the chance to get in the water. Happily, all of the above are on the cards at Avon Camping, a peaceful Warwickshire site on the banks of the River Avon 10 minutes’ drive from Kenilworth.

There’s a mighty pretty stretch of the river running alongside one side of this site, making it a prime spot for kids to paddle and catch minnows in the shallows (under supervision, of course) or for grownups to pick up permits (available on site for an extra charge) to try their luck with the chubb, pike, grayling, roach and brown trout that swim in the waters. It’s a popular part of the world with wildlife too, so settling down by the river with binoculars and/or a drink also comes highly recommended.

All is very laidback around here: it’s a pick-your-own pitch place, with heaps of space to choose from around the 12 acres of meadow. Being a back to basics site there are no electric hookups or showers but there is access to limited (but clean) toilet facilities.

Alfresco meals can be cooked up at the campfire area and served up on picnic benches. Pick up supplies for such things at the farm shop a mile away; it’s also got a café for coffee, cakes, pizzas and other meals if you’d rather eat out. There are several good country pubs nearby too, or you could scoot into Royal Leamington Spa (10 minutes’ drive) for more places to eat and drink.

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Uwaga

Zakaz wjazdu pojazdów komercyjnych (używanych do celów działalności gospodarczej, przewożących towary lub pasażerów) i pojazdów oznaczonych nazwą firmy.

Guests are advised to bring a good quality torch with them as parts of the site are unlit.

Okres rezerwacji nie może przekraczać 7 kolejnych nocy.

Osoby poniżej 18 roku życia muszą pozostawać pod opieką rodziców lub opiekunów prawnych.

Ten obiekt nie zapewnia natrysków.

At least one of the party members must be aged 18 or over.

Please don't forget to bring drinking water, as there is no running water onsite.

Please note there is only one toilet onsite.


Przyjazd:
Wyjazd: (2 doby)
Grupa:

Edytuj wyszukiwanie…

Kliknij raz, aby zaznaczyć swój pierwszy dzień i jeszcze raz, by wybrać dzień wyjazdu.


Rezerwujesz jako grupa?

Recenzje

9,5

Ogólna ocena na podstawie 170 recenzji

 

98% poleciłoby to miejsce znajomemu.

98% przyjechałoby tutaj ponownie.

  69% opisane jako Spokojna okolica ?

Więcej ocen

Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi



Pokazywanie recenzji wyłącznie z ostatnich 30 miesięcy.

Zresetuj filtry
Recenzje w innych językach są przedstawione poniżej.
Anonimowy użytkownik

Location and tranquility11-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAnonimowaIkona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Location and tranquility

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
Anonimowy użytkownik

Lovely site with clean toilets. Tom is a great host.11-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAnonimowaIkona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Such a lovely secluded field. You won’t be bothered by anybody and it is very relaxing. We had a little swim in the river which in October was of course freezing, but very refreshing and liberating. Highly recommend this site.
    Tom the host is great and can’t do enough to make your stay enjoyable.

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Fantastic05-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaTom R.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    The site was clean and well maintained. The owner, Tom, visited and was a really nice, helpful man. A good personal touch without being intrusive. I’ll definitely visit again.

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Location and attitude from the owner05-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaMax S.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Location and attitude from the owner

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
8
Miejsce
(Brak ocen)
Stosunek jakości do ceny
(Brak ocen)
Zakwaterowanie
(Brak ocen)
Udogodnienia/zajęcia
(Brak ocen)
Obsługa klienta
(Brak ocen)
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
(Brak ocen)
WiFi
(Brak ocen)

Simple camping, no thrills, but what fun!04-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaSteven F.Potwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    The wife and I have just got into wild camping and wanted a campsite close to home so that we could test out our new kit and get the feel of camping without all the hassle. So, we booked a couple of nights at Avon Camping site and within a couple of hours we received a phone call from Tom the camp site owner. We explained that we wanted a quiet couple of days away from everything with very little disturbance. Tom informed us that at the weekends the campsite was busy, so suggested that we came in the week. This we did spending the Thursday and Friday at the site.
    Now what we wanted was, peaceful countryside and a spot of fishing and that’s exactly what we got. The river Avon that runs alongside the camp site was beautiful and we saw all manner of wildlife. It rained quite a lot and the winds were strong and nearly constant, but if anything, this made our stay all the more enjoyable as it put our equipment through its paces.
    Once the sun sent, all we could see in the darkness was log fires burning around the campsite and the stars above us, a magical experience. However, later that night some campers arrived late, set up in the dark and started playing music, although this didn’t bother use, as we were at the furthest end of the field. Next morning, Tom spoke to them and moved them further down the field where they could have fun without disturbing anyone else. There are few rules on this site, other than respecting other campers and the environment.
    That’s what you get at Avon Camping, basic but clean facilities, that wild camping feel, and Tom, someone who goes out of his way to ensure that his customers really enjoy their stay, nothing was ever too much trouble.
    We intend to go to Avon Camping again next season, and again mid-week in order to get our fix of peace and quiet in the Warwickshire countryside.

    Niepolubione: 

    Nothing.

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Lovely place, excellent site. Clean facilities and friendly staff!30-09-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaElise O.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Was quite as was a weekday! But was lovely. Easy to find! Felt very safe. Was lovely for me and my friend, Clean Toilets / facilities .
    We meet the owner Tom, who’s lovely&friendly! Made us feel welcome and not in any rush to leave.
    Will defo be back!!

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Was shocked to find that when we got to the …30-09-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaLisa N.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Was shocked to find that when we got to the spot, a quarter of the field was coned off and a very large party, adults and children, were going in and out of each others tents, not one of the party had face masks on when they were going in and out of the tents, I know that Avon camping had only been open for a month, but to let this happen was terrible, needless to say we will never go back there again. 😡

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

Dear Lisa,

I'm sorry to hear that you had this experience when staying with us, all campers have been told to respect the government guidelines and that they should only be camping in groups of 6 or, 'per household' which can go beyond 6. The large family you referred to insisted they were from one household, as a manager we cannot police the movement of every individual customer 24hrs a day, we took it in good faith that the customer was telling the truth, I'm sure this misunderstanding was perfectly innocent but thank you for your concerns.

Many Thanks Again,

Ogólna
2
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
(Brak ocen)
Zakwaterowanie
(Brak ocen)
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
(Brak ocen)
WiFi
(Brak ocen)

Open spacious site. Was able to pitch wherever. Basic but …30-09-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaDAVID E.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Open spacious site. Was able to pitch wherever. Basic but clean toilets, with plenty of paper and cleaning products. Permitted fired off the ground.

    Niepolubione: 

    Bring your own water (but we were warned!!).

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Liked the site and that you could pitch where you …28-09-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaKathryn M.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Liked the site and that you could pitch where you would like, left it to common sense to ensure you could maintain social distances. They only have a toilet block which was really clean. My type of camping 😀

    Niepolubione: 

    No water tap

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
8
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi

Amazing site and the staff were so friendly and helpful28-09-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAlice D.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Loved the quite area it was located, nice size field not too over crowded, loved the river running round the whole feild. Very clean and tidy. Loved that we could have a campfire and bbq right by the tent and wasn’t so strict. The staff were very friendly and helpful if we needed anything

    Niepolubione: 

    Nothing. Was up to what we expected

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi

Funkcje

Coronavirus

Capacity reduced to increase social distancing

Check-in: contactless (in person)

Check-in: self check-in (unattended)

Deep cleaning of accommodation units between guests

Disinfectant sprays and wipes provided

Hand sanitising stations

Zajęcia wypoczynkowe na kepmingu

Bar lub klub

Centrum fitness

Klub dla dzieci

Kryty basen

Na wynos

Odkryty basen

Plac zabaw

Pokój z telewizją

Restauracja/kawiarnia na miejscu

Sala gier

Sporty wodne

Tenis

Wieczorna rozrywka

Wypożyczalnia rowerów

Wędkarstwo

Udogodnienia

Automat telefoniczny

Bezpłatne WiFi

Composting toilet

Dog park

Internet

Odbiór ze stacji/lotniska

Parking obok obiektu/jednostki

Portaloo

Pralnia

Prysznic dostępny

Pub toilets

Sklep spożywczy

Suszalnia

Toalety

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Wanna dostępna

WiFi

Wkłady lodowe, mrożące

Zlew

Łazienka dla rodzin z dziećmi

Mile widziane grupy

Dla rodzin

Mile widziane grupy studenckie

Mile widziane grupy tej samej płci

Odpowiednie dla motocykli

Zasady

Akceptacja psów

Akceptacja psów przez cały rok

Barbecue provided

Dozwolone grillowanie

Dozwolone pojazdy użytkowe

Ogniska dozwolone

Motywy

Biwakowanie na dziko

Naturalny raj

Odległa lokalizacja

Spektakularny widok

Spokojna okolica

Usługi komunalne

Communal fridge

Dostępne butle gazowe

Electric car charging point(s)

Energia odnawialna

No drinkable water point

No hot water

No running water

Recykling dostępny

Sprzęt do ładowania

Usuwanie chemicznych odpadów

Pobliskie udogodnienia

Bar w okolicy

Dog walk nearby

Sklep w okolicy

Targ w pobliżu

Rodzaj

Średnie (parcele 26-50)

Zajęcia wypoczynkowe w okolicy

Pole golfowe w okolicy

Sporty wodne w okolicy

Wypożyczalnia kajaków w okolicy

Wędkarstwo w okolicy

Miejsce

[[ campsite.name ]]
Ten obiekt nie przyjmuje obecnie rezerwacji na Pitchup.com.
[[ place.name ]]
  • Stoneleigh Road, Stoneleigh, Warwickshire, Anglia, CV8 3DR
  • Strefa czasowa Europe/London +0100 (GMT+01:00)   GPS 52.3485°N 1.4965°W

Najbliższy transport

Dworce autobusowe
Warwick University: Campus Bus Stop — 5,6 kilometrów
Kenilworth Coach Stop — 5,7 kilometrów
Coventry: Cannon Park Coach Stop — 5,9 kilometrów
Dworce kolejowe
Coventry Rail Station — 5,9 kilometrów
Canley Rail Station — 6,6 kilometrów
Leamington Spa Rail Station — 7,6 kilometrów
Porty promowe
Sharpness Old Docks — 96,8 kilometrów
Lotniska
Coventry Airport — 2,6 kilometry
Birmingham International Airport Terminal 2 — 19,7 kilometrów
Birmingham International Airport Terminal 1 — 19,8 kilometrów

Trasa dojazdu


Pamiętaj: Wszystkie odległości na tej stronie są obliczane w linii prostej - sprawdź rzeczywistą odległość, biorąc pod uwagę swój sposób podróżowania i naciskając powyższy przycisk Wyznacz trasę dojazdu.

Lokalne atrakcje

Warwick Castle (7 miles)
Kenliworth Castle & Elizabeth Garden (6 miles)
Coventry Cathedral, Transport Museum, Ice rink, cinemas & city centre (6 miles)
Ryton Pools & Country Park (3 miles)
Stoneleigh Park (1 mile) The Farmers Fayre Shop & Restaurant (make sure you book for Sunday roast) https://www.farmersfayre.co.uk/bookatable/
Stratford Upon Avon (17 miles)
Birmingham City Centre (26 miles)

Recommended Country Pub - Farmers Fayre (1 mile) , The Red Lion in Hunningham (3.5 miles) or Saxon Mill Warwick (6 miles) (loads more but these are a great start)

Kids Day Out - Jump in trampolining & TenPin bowling (6 miles)
- Showcase Cinema and restaurants (9 miles)
- Hatton Country World (10 miles)

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Koniecznie trzeba to zobaczyć

  • Stoneleigh Abbey (2,8 kilometry)
  • Herbert Art Gallery & Museum (6,6 kilometrów)
  • Royal Pump Rooms (6,6 kilometrów)

National Trust

  • Baddesley Clinton (14,5 kilometrów)
  • Packwood House (17,0 kilometrów)

Trasy rowerowe

Znajdź lokalne trasy na Krajowej Sieci Ścieżek Rowerowych - ponad 12 000 km tras rowerowych.

Pamiętaj: Wszystkie odległości na tej stronie są obliczane w linii prostej - sprawdź rzeczywistą odległość, biorąc pod uwagę swój sposób podróżowania.

Zasady

Dozwolony czas przyjazdu / wyjazdu

Pola kempingowe i namiotowe
Przyjazd:  Kiedykolwiek –  Kiedykolwiek
Wyjazd przed:  12:00

Polityka anulowania Avon Camping

Brak zwrotów w ciągu 1 dzień od daty przyjazdu.

Jeśli musisz anulować lub zmienić swoją rezerwację, powiadom nas jak najwcześniej tak, aby ktoś inny mógł dokonać rezerwacji. Możesz wykupić ubezpieczenie podróżne od kosztów rezygnacji z wyjazdu, a także ubezpieczenie mienia w czasie Twojej nieobecności.

Pamiętaj, że Twój depozyt jest płatny na rzecz Pitchup.com i jest bezzwrotny.

Płatność

Podlegający przeniesieniu depozyt w czasie pandemii COVID-19. Avon Camping pobierze saldo z Twojej karty 1 tydzień przed przyjazdem, lub jeśli data przyjazdu wypada wcześniej niż 1 tydzień, wówczas saldo zostanie pobrane natychmiast.

Podlegający przeniesieniu depozyt w czasie pandemii COVID-19.  

Możesz również zdecydować się na zapłatę pełnej kwoty w momencie rezerwacji.

Akceptowane w ośrodku metody płatności

Gotówka

Regulamin

Regulamin dotyczący rezerwacji obiektu

  • Czy w Avon Camping znajduje się basen? Nie Zobacz wszystkie opcje
  • Czy w Avon Camping akceptowane są zwierzęta? Tak Zobacz wszystkie opcje
  • Jakie są atrakcje w pobliżu Avon Camping? Warwick Castle (7 miles) Kenliworth Castle & Elizabeth Garden (6 miles) Coventry Cathedral, Transport Museum, Ice rink, cinemas & city centre (6 miles) Ryton Pools & Country Park (3 miles) Stoneleigh Park … Czytaj więcej
  • Kiedy mogę się zameldować do i wymeldować z Avon Camping?
    Pola kempingowe i namiotowe
    Przyjazd:  Kiedykolwiek –  Kiedykolwiek
    Wyjazd przed:  12:00
    Czytaj więcej
  • Ile kosztuje pobyt w Avon Camping? Od 78,58 zł (za 1 dobę, 4 osoby ) - ceny mogą się różnić w zależności od Twoich terminów i grupy. Sprawdź ceny i dostępność

Zamknij

Twoje żądanie jest przesyłane…

Zamknij

Skontaktuj się z avon-camping


Zamknij

Regulamin

Przeczytaj poniższy regulamin ośrodka oraz regulamin Pitchup.com.

Bezpieczeństwo
Broń palna jest niedozwolona.
Guests are advised to bring a good quality torch with them as parts of the site are unlit.
Rozpalanie grilla dozwolone nad poziomem gruntu i pod stałym nadzorem dorosłych.

Dodatki
Zamiast wliczonego w cenę samochodu(ów) można zabrać motocykl(e).

Ogólne
Należy zachować ciszę w godzinach od 22:00 do 06:00.
Okres rezerwacji nie może przekraczać 7 kolejnych nocy.
Ten obiekt nie zapewnia natrysków.
This site does have a catch-and-return fishing policy in place.
Wymagana jest licencja wędkarska Agencji Ochrony Środowiska (należy wykupić ją wcześniej).
Zarząd obiektu ma prawo odmówić wstępu lub przerwać pobyt gości zachowujących się niewłaściwie. Poniesione opłaty nie będą zwracane.

Podatki
Ten teren nie jest objęty miejscowym podatkiem.

Pojazdy
Przy parceli można zaparkować tylko jeden samochód. Dodatkowe samochody muszą być zaparkowane w wyznaczonej strefie.
Zakaz wjazdu pojazdów komercyjnych (używanych do celów działalności gospodarczej, przewożących towary lub pasażerów) i pojazdów oznaczonych nazwą firmy.

Przyjazdy i wyjazdy
Jednostki będą rozmieszczane przy przyjeździe.
Please pick any available pitch on arrival.

Psy
Psy muszą być prowadzone na smyczy i pozostawać pod nadzorem.

Wstęp
At least one of the party members must be aged 18 or over.
Osoby poniżej 18 roku życia muszą pozostawać pod opieką rodziców lub opiekunów prawnych.

Dodatkowe warunki

Please don't forget to bring drinking water, as there is no running water onsite.

Please note there is only one toilet onsite.

Fishing permits can be bought on site for £5.

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Zamknij