Rezerwuj i oceniaj 3 362 ośrodków wczasowych i pól kempingowych w Polsce, Europie i na całym świecie

Ocena usługi Feefo

Carney Pools Camping and Caravanning

8,6
Zobacz ceny i zarezerwuj
Od 16,00 GBP/18,58 €/29,06 AUD/22,52 USD/27,31 CAD/20,36 CHF/188,19 SEK/138,20 DKK/185,88 NOK/2 804 ISK/2 116,25 ARS/15 911 CLP/83,71 PEN/31,17 NZD/317,67 ZAR/84,09 zł/119,57 R$/473,89 CZK/2 186 RSD/6 609,20 HUF/1 665,46 RUB/144,97 CNY (za 1 dobę, 2 dorosłych)

A może podasz szczegóły i otrzymasz dokładną cenę?

Carney Pools Camping and Caravanning

Ogólne

Fishing meets fab views at this site in the Staffordshire countryside, 20 minutes’ drive from Stafford.

The fishing part of the equation at Carney Pools Camping and Caravanning comes from the setting next to two coarse fishing pools known as Carney Pools, which have fishing for all ages and abilities (including wheelchair-accessible pegs) at a pretty 12-acre site. And the views? Those come from a location that looks out over the Cannock Chase Area of Outstanding Natural Beauty.

Pitches are set up in a level seven-acre field that’s sheltered by a well-established hedge. Dogs are welcome as long as they’re kept on a lead and cleaned up after; there’s a designated dog walk area on site for them to stretch their paws, and dogs aren’t allowed around the fishing pools until after the fishery closes for the day.

For a break from fishing there are plenty of riverside and canalside strolls nearby, along with walks in Cannock Chase and other outings to the likes of a National Trust estate, a farm park or the atmospheric National Memorial Arboretum.

To sort food and other essentials, it’s a journey of just under a mile to Wolseley Bridge where there’s a shop, pub, garden centre and Indian restaurant (which will also do deliveries if you’re in the mood to flop out on site). The folk here also recommend a trip to the farm shop three miles away to pick up bits for a picnic or barbecue back at base.

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Uwaga

Swimming in the lake is not allowed.

Osoby poniżej 18 roku życia muszą pozostawać pod opieką rodziców lub opiekunów prawnych.

Zakaz wprowadzania psów do jednostek noclegowych.

Obiekty/aktywności fishing podlegają dodatkowym opłatom uiszczanym przy przyjeździe.

There are currently no toilets & showers facilities available onsite due to ongoing works.


Przyjazd:
Wyjazd: (2 doby)
Grupa:

Edytuj wyszukiwanie…

Kliknij raz, aby zaznaczyć swój pierwszy dzień i jeszcze raz, by wybrać dzień wyjazdu.


Rezerwujesz jako grupa?

Recenzje

8,6

Ogólna ocena na podstawie 18 recenzji

 

83% poleciłoby to miejsce znajomemu.

83% przyjechałoby tutaj ponownie.

 

Więcej ocen

Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi



Pokazywanie recenzji wyłącznie z ostatnich 30 miesięcy.

Zresetuj filtry
Recenzje w innych językach są przedstawione poniżej.

Pleasing site, great location for biking. Will definitely return06-05-2021

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaSarah B.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Fab site, great location. We took our e-bike with us and had a great time on Cannock Chase.
    Staff were friendly and welcoming. Shower block in the process of being built, business opportunity to offer charging batteries for e- bike for those camping off grid

    Niepolubione: 

    Nothing to dislike really

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi

Excellent clean site with friendly staff and level pitches.05-05-2021

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaKim R.Potwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na twardym i trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu (2 dorosłych i 2 dzieci)
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Cleanliness
    Space between pitches
    Fishing Pools
    Mobile Bar
    Friendly and Welcoming Staff
    Peace and Quiet!! even with the trainline.

    Niepolubione: 

    Going Home!!

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
(Brak ocen)
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)
Anonimowy użytkownik

Off the beaten track. Probably good for groups in the …27-04-2021

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAnonimowaPotwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na twardym i trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu (2 dorosłych i 2 dzieci)
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Off the beaten track. Probably good for groups in the large field. Lots of water birds. Friendly amenable site warden

    Niepolubione: 

    single track road to the site turnoff, limited passing points although only for 1/4 mile. Bumpy gravel road access to the site. Hardstanding pitches are under the trees and out of the sun for most of the day and evening. Train lines are close by.

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
6
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
(Brak ocen)
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Great place would highly recommend26-04-2021

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaJay W.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Namiot lub przyczepa namiotowa parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu (maksymalnie 2 osoby)
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Beautiful location, close links with Cannock Chase for some excellent walks. Plenty pitch spaces. Very accommodating owners who are on hand for queries. Ground is great with little slopes so nice flat area to use.

    Niepolubione: 

    Proximity to Trainline isn’t ideal but shouldn’t put you off.

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Lovely open field with great views all around and friendly …26-04-2021

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaElliott M.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Namiot lub przyczepa namiotowa parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu (maksymalnie 2 osoby)
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Lovely open field with great views all around and friendly staff.

    Niepolubione: 

    A bit difficult to find even with satnav but as long as you keep an eye out for the sign you should be ok.

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
(Brak ocen)
Obsługa klienta
(Brak ocen)
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

This was our first visit to Carney Pools. Hollie and …25-04-2021

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaTerry G.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na twardym i trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    This was our first visit to Carney Pools. Hollie and Ed could not have been more helpful. Although the work on the new facilities block is still on going it didn't cause us a problem. The fishing was good on days we fished and there is a well stocked fishing tackle section in the lodge where Bev, Mike and Alex were very helpful. The only minor criticism is the cost of the fishing on top of the daily pitch fee. It would be helpful if there was a reduced fee for the fishing as it becomes very expensive when you both want to fish every day. Thanks very much for a lovely holiday. Hope all goes well.

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Friendly staff, clean facilities, well stocked tackle shop24-04-2021

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaKeir M.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Namiot lub przyczepa namiotowa parcela na trawiastym podłożu bez podłączenia do prądu (maksymalnie 2 osoby)
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Very clean facilities, quiet and picturesque

    Niepolubione: 

    Nothing

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
10
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
WiFi
(Brak ocen)

Was perfect location for our activities in Tamworth and stock. …30-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka Brytaniajohn f.Ikona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na twardym i trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Was perfect location for our activities in Tamworth and stock. Cannock Chase close for a bike ride. This is really for fishing as well and if you like the fishing the ponds looked great and we’re always busy

    Niepolubione: 

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Ogólna
8
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
Czystość
WiFi
(Brak ocen)
Anonimowy użytkownik

Poor site and facilities14-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAnonimowaIkona telefonu komórkowegoPotwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na twardym i trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Rural location with nice ponds

    Niepolubione: 

    This is an extremely basic campsite. It is basically a few gravel pitches at the side of a field.
    The toilets were housed in shipping containers which had seen much better days. The toilets themselves were clean but the floors were muddy and the bin had not been emptied for a long time.
    The showers were in a portacabin and were very outdated. You had to pay to use the showers!
    The approach to the site was up a long lane full of deep muddy potholes.
    We will not be returning.

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

In reply to your review you left on 14th October 2020, I can only apologise if you was not happy with your stay with us.

My partner and I have recently taken on the running of the Carney Pools campsite and fishery and we are very aware that the site is basic and needs updating. However, we are slowly bringing the site up to date, having recently refurbished the fishing pegs and up-dated the lodge area with a small tackle shop. We are looking to put a new toilet and shower block in for next spring which will bring the site update. We feel this will greatly improve the facilities for all caravaners and campers.

We have not had many poor reviews as we endeavour to keep the site as clean as possible especially the showers and toilets - sometimes floors can become muddy especially if being used by campers when the field is wet. We do empty our bins on a regular basis, but cannot stop the public from using excessive paper roll, which does fill bins - it would not be in our interest to leave bins un-emptied.

Regarding charging for the showers, we have unfortunately had to have this charge as in the pass people have abused the use of the showers and left water running, which is a waste of water and electricity. This may be reviewed with the new shower block.

The lane to the site has recently been repaired and will be kept in good maintenance from now on. We apologise if you experienced the potholes but as stated early we are new comers to this business.

We would like to offer you another stay with us for when our site is updated as we believe that you did like the rural location and as you have commented the pools were nice. We can offer you complementary fishing tickets in the spring if you wish to return.

The new management of Carney Pools

Ogólna
2
Miejsce
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
Udogodnienia/zajęcia
Obsługa klienta
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
WiFi
Anonimowy użytkownik

Rung by site- given details of how to gain access …11-10-2020

Kraj recenzenta: Wielka BrytaniaAnonimowaPotwierdzono

  • Miejsce noclegowe parcela na twardym i trawiastym podłożu z podłączeniem do prądu
  • Polecane znajomym   Odwiedź ponownie
  • Polubione: 

    Rung by site- given details of how to gain access as we were arriving late

    Niepolubione: 

    Showers and toilets ok-just

    Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)
Od administratora...

Thank you for your review.

We just want to let you know, that we are in the process of updating the showers and toilets for the spring 2021 and we are well aware that shower and toilet facilities need updating. We have recently taken over the running of the pools and endeavour to make the site a pleasurable experience for all regardless if camping, caravanning or fishing.

We would really welcome you returning so that we can show that we have taken on board our customer feedback - we welcome both positive and constructive reviews - because without feedback, it does not give us scope to improve.

Ogólna
4
Miejsce
(Brak ocen)
Stosunek jakości do ceny
Zakwaterowanie
(Brak ocen)
Udogodnienia/zajęcia
(Brak ocen)
Obsługa klienta
(Brak ocen)
Przyjazność dla dzieci
(Brak ocen)
Czystość
(Brak ocen)
WiFi
(Brak ocen)

Funkcje

Coronavirus

Check-in: one group at a time

Deep cleaning of accommodation units between guests

Disinfectant sprays and wipes provided

Hand sanitising stations

Shared spaces: more frequent cleaning

Zajęcia wypoczynkowe na kepmingu

Bar lub klub

Centrum fitness

Klub dla dzieci

Kryty basen

Na wynos

Odkryty basen

Plac zabaw

Pokój z telewizją

Restauracja/kawiarnia na miejscu

Sala gier

Sporty wodne

Tenis

Wieczorna rozrywka

Wypożyczalnia rowerów

Wędkarstwo

Udogodnienia

Automat telefoniczny

Bezpłatne WiFi

Composting toilet

Dog park

Internet

Odbiór ze stacji/lotniska

Parking obok obiektu/jednostki

Portaloo

Pralnia

Prysznic dostępny

Pub toilets

Sklep spożywczy

Suszalnia

Toalety

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Wanna dostępna

WiFi

Wkłady lodowe, mrożące

Zlew

Łazienka dla rodzin z dziećmi

Mile widziane grupy

Dla rodzin

Mile widziane grupy studenckie

Mile widziane grupy tej samej płci

Odpowiednie dla motocykli

Odpowiednie dla zgromadzeń

Wycieczki szkolne

Zasady

Akceptacja psów

Akceptacja psów przez cały rok

Barbecue provided

Dozwolone grillowanie

Dozwolone pojazdy użytkowe

Ogniska dozwolone

Kemping 2.0.

Namioty stożkowe

Motywy

Odległa lokalizacja

Spektakularny widok

Spokojna okolica

Usługi komunalne

Communal fridge

Dostępne butle gazowe

Electric car charging point(s)

Energia odnawialna

No drinkable water point

No hot water

No running water

Recykling dostępny

Sprzęt do ładowania

Usuwanie chemicznych odpadów

Pobliskie udogodnienia

Bar w okolicy

Dog walk nearby

Publiczny transport w pobliżu

Sklep w okolicy

Rodzaj

Średnie (parcele 26-50)

Zajęcia wypoczynkowe w okolicy

Górskie trasy rowerowe w okolicy

Jazda konno w pobliżu

Restauracja w okolicy

Trasy rowerowe w pobliżu

Miejsce

[[ campsite.name ]]
Ten obiekt nie przyjmuje obecnie rezerwacji na Pitchup.com.
[[ place.name ]]
  • Bishton Lane, Wolseley Bridge, Staffordshire, Anglia, ST18 0ZX
  • Strefa czasowa Europe/London +0100 (GMT+01:00)   GPS 52.7870°N 1.9558°W

Najbliższy transport

Dworce autobusowe
Stafford: Station Rd Coach Stop — 11,4 kilometrów
Cannock Bus Station — 11,9 kilometrów
Penkridge Coach Stop — 12,8 kilometrów
Dworce kolejowe
Rugeley Trent Valley Rail Station — 2,6 kilometry
Rugeley Town Rail Station — 3,9 kilometry
Hednesford Rail Station — 9,1 kilometrów
Porty promowe
Woodside Birkenhead Ferry Terminal — 97,8 kilometrów
Lotniska
Birmingham International Airport — 40,1 kilometrów
Birmingham International Airport Terminal 1 — 40,1 kilometrów
Birmingham International Airport Terminal 2 — 40,3 kilometrów

Trasa dojazdu


Pamiętaj: Wszystkie odległości na tej stronie są obliczane w linii prostej - sprawdź rzeczywistą odległość, biorąc pod uwagę swój sposób podróżowania i naciskając powyższy przycisk Wyznacz trasę dojazdu.

Lokalne atrakcje

Rural break not complete without spotting some animals out in the open? Try your luck on the trails around the Staffordshire Wildlife Trust’s Wolseley Centre (five minutes’ drive) or head to Amerton Farm (15 minutes) to feed lambs, groom horses and see chicks hatching (or let off some steam at the indoor and outdoor play areas…)

For more of those peaceful country rambles, spend a thoughtful day at the National Memorial Arboretum or see if you can catch one of the opening dates at Mitton Manor Gardens for some splendid topiary, water features and sculptures. Both are 25 minutes away.

Can’t resist the chance to poke about in a palatial country house? Nip over to the National Trust estate at Shugborough Hall or get your imagination going at the remains of Chartley Castle; both can be reached with a 15-minute drive. If that’s all a tad sedate, you may find the thrills of Hednesford Hills Raceway (25 minutes) more to your liking.

Tłumacz (Zasilane przez Google Translate)

Koniecznie trzeba to zobaczyć

  • Samuel Johnson Birthplace Museum & Bookshop (14,4 kilometrów)
  • National Memorial Arboretum (15,4 kilometrów)
  • Sudbury Hall (17,0 kilometrów)

National Trust

  • Shugborough Estate (4,1 kilometrów)
  • Letocetum Roman Baths and Museum (16,0 kilometrów)

Trasy rowerowe

Znajdź lokalne trasy na Krajowej Sieci Ścieżek Rowerowych - ponad 12 000 km tras rowerowych.

Pamiętaj: Wszystkie odległości na tej stronie są obliczane w linii prostej - sprawdź rzeczywistą odległość, biorąc pod uwagę swój sposób podróżowania.

Zasady

Dozwolony czas przyjazdu / wyjazdu

Pola kempingowe i namiotowe
Przyjazd:  12:00 –  17:00
Wyjazd przed:  12:00
Zakwaterowanie na miejscu
Przyjazd:  14:00 –  17:00
Wyjazd przed:  12:00

Polityka anulowania Carney Pools Camping and Caravanning

Zwroty salda: brak kar

Po dokonaniu rezerwacji nie można wprowadzać zmian.

Brak zwrotów/zniżek za złe warunki pogodowe, późne przyjazdy i wczesne wyjazdy.

Jeśli musisz anulować lub zmienić swoją rezerwację, powiadom nas jak najwcześniej tak, aby ktoś inny mógł dokonać rezerwacji. Możesz wykupić ubezpieczenie podróżne od kosztów rezygnacji z wyjazdu, a także ubezpieczenie mienia w czasie Twojej nieobecności.

Pamiętaj, że Twój depozyt jest płatny na rzecz Pitchup.com i jest bezzwrotny.

Płatność

Podlegający przeniesieniu depozyt w czasie pandemii COVID-19.

Pozostała część jest płatna po przyjeździe.

Zakwaterowanie wynajmowane: Depozyt w wysokości 50,00 GBP (264,87 zł) jako kaucja za uszkodzenia/nieporządek/opaskę jest wymagany przy przyjeździe i zostaje zwrócony przy wyjeździe, jeśli inspekcja nie stwierdzi uszkodzeń ani braków.

Podlegający przeniesieniu depozyt w czasie pandemii COVID-19.  

Akceptowane w ośrodku metody płatności

Gotówka

Regulamin

Regulamin dotyczący rezerwacji obiektu

  • Ile należy zapłacić z góry? Podlegający przeniesieniu 15% depozyt jest płatny w momencie rezerwacji, a saldo należne rozliczyć po przyjeździe. Czytaj więcej
  • Czy w Carney Pools Camping and Caravanning znajduje się basen? Nie Zobacz wszystkie opcje
  • Czy w Carney Pools Camping and Caravanning akceptowane są zwierzęta? Tak Zobacz wszystkie opcje
  • Jakie są atrakcje w pobliżu Carney Pools Camping and Caravanning? Rural break not complete without spotting some animals out in the open? Try your luck on the trails around the Staffordshire Wildlife Trust’s Wolseley Centre (five minutes’ drive) or head to Amerton … Czytaj więcej
  • Kiedy mogę się zameldować do i wymeldować z Carney Pools Camping and Caravanning?
    Pola kempingowe i namiotowe
    Przyjazd:  12:00 –  17:00
    Wyjazd przed:  12:00
    Zakwaterowanie na miejscu
    Przyjazd:  14:00 –  17:00
    Wyjazd przed:  12:00
    Czytaj więcej
  • Ile kosztuje pobyt w Carney Pools Camping and Caravanning? Od 84,09 zł (za 1 dobę, 2 dorosłych) - ceny mogą się różnić w zależności od Twoich terminów i grupy. Sprawdź ceny i dostępność

Zamknij

Twoje żądanie jest przesyłane…

Zamknij

Skontaktuj się z carney-pools-camping-and-caravanning


Zamknij

Regulamin

Przeczytaj poniższy regulamin ośrodka oraz regulamin Pitchup.com.

Bezpieczeństwo
Rozpalanie grilla dozwolone nad poziomem gruntu i pod stałym nadzorem dorosłych.
Swimming in the lake is not allowed.

Dodatki
Obiekty/aktywności fishing podlegają dodatkowym opłatom uiszczanym przy przyjeździe.
Zamiast wliczonego w cenę samochodu(ów) można zabrać motocykl(e).

Ogólne
Należy zachować ciszę w godzinach od 23:00 do 07:00.
The fishing lakes are stocked with carp, tench, bream, F1's, ghost carp, roach, perch and many more.
There are currently no toilets & showers facilities available onsite due to ongoing works.
W razie zastrzeżeń proszę niezwłocznie skontaktować się z recepcją. Skargi, które nie zostaną zgłoszone ekipie zarządzającej podczas pobytu, nie będą rozpatrywane po opuszczeniu obiektu.
Wymagana jest licencja wędkarska Agencji Ochrony Środowiska (należy wykupić ją wcześniej).
Zarząd obiektu ma prawo odmówić wstępu lub przerwać pobyt gości zachowujących się niewłaściwie. Poniesione opłaty nie będą zwracane.

Przyjazdy i wyjazdy
Brak zwrotów/zniżek za złe warunki pogodowe, późne przyjazdy i wczesne wyjazdy.
Należy jak najszybciej powiadomić personel obiektu o późnym przyjeździe. Rezerwacja pozostanie aktualna przez 24 godziny, po tym okresie personel zastrzega sobie prawo do ponownego wynajęcia Twojej jednostki.

Psy
Zakaz wprowadzania psów do jednostek noclegowych.

Wstęp
Osoby poniżej 18 roku życia muszą pozostawać pod opieką rodziców lub opiekunów prawnych.

Wynajmowane zakwaterowanie
Zakwaterowanie wynajmowane: Depozyt w wysokości 50,00 GBP (264,87 zł) jako kaucja za uszkodzenia/nieporządek/opaskę jest wymagany przy przyjeździe i zostaje zwrócony przy wyjeździe, jeśli inspekcja nie stwierdzi uszkodzeń ani braków.

Zmiany w Twoich wakacjach
Po dokonaniu rezerwacji nie można wprowadzać zmian.

Zamknij